Шкільний атестат з наступного року можна буде отримати в "Дії"

Дія, шкільний атестат, навчання, мобільний додаток, оформити шкільний атестат онлайн
Фото: Шкільний атестат з настпуного року можна буде отримати в "Дії"

У наступному навчальному році випускники зможуть отримати свідоцтва про повну загальну середню освіту в електронному вигляді в “Дії”. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак на брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ.   

Він наголосив, що цьогоріч усі випускники отримають свідоцтва про повну загальну середню освіту.  

"Всі наші діти прикріплені до своїх шкіл, і якщо вони виїхали в інший регіон чи навіть закордон і не можуть зв’язатися зі своїм закладом освіти, то вони можуть долучитися до будь-якої дистанційної школи, і ця школа буде замовляти для них свідоцтво. Тобто всі діти в будь-якому разі мають отримати свідоцтво. Цим займається заклад освіти, це робить його керівництво, тому проблем з цим бути не повинно”, - сказав Бабак.  

Також він додав, що вже у наступному році можна буде оформити документів про освіту в електронному вигляді.  

"Ми хотіли запустити електронний атестат в “Дії”, але зараз фізично не встигаємо цього зробити, бо одночасно треба робити зміни по державних реєстрах і у законодавстві, щоб отримати доступи до реєстрів. Але наступного року, я думаю, ми зробимо, щоб документ про освіту був в електронному вигляді в "Дії", - сказав нардеп. 

Варто зазначити, що у Київській області цьогоріч навчальний рік у школах завершиться в період з 27 травня по 17 липня. Також випускників 4, 9 та 11 класів звільнено від державної підсумкової атестації. 

Абітурієнти для вступу у заклади вищої освіти замість ЗНО складатимуть Національний мультипредметний тест, який проходитиме у формі комп'ютерного тестування.