У Bloomberg повідомили про вторгнення Росії в Україну

У Bloomberg повідомили про вторгнення Росії в Україну
Інформація про вторгнення була на сайті близько 30 хвилин. Фото: Total.kz

Інформаційне агентство Bloomberg (США) помилково повідомило напад Росії на Україну.

Про це йдеться у заяві агентства, яку вона опублікувала після виявлення помилки.

"Ми готуємо заголовки для багатьох сценаріїв, і назва "Росія вторглася в Україну" була ненароком опублікована близько 16:00 за східним часом (23:00 за Києвом) на нашому сайті. Ми глибоко шкодуємо про помилку. Заголовок видалено, і ми з'ясовуємо причину ", - йдеться у повідомленні.

Інформація про вторгнення була на сайті близько 30 хвилин, після чого її видалили.

За даними видання Meduza, на нього звернула увагу аналітик, який спеціалізується на російській політиці Ольга Лаутман.

Коли клікнути на цей заголовок, відкривалася сторінка з повідомленням про помилку.

Нагадаємо, раніше американський канал CNN заявляв, що США мають інформацію про підготовку Росією операції під чужим прапором, щоб створити привід для вторгнення на сході України.

Водночас 2 лютого було оголошено, що керівництво США   вирішило більше не використовувати   визначення "неминуча" для характеристики можливого вторгнення Росії в Україну.

Більше того, колишній спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер напередодні заявив, що це вторгнення "все менш ймовірне", і   визнав, що евакуація дипломатів   США з України дала неправдивий сигнал світові.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський 28 січня на пресконференції для іноземних ЗМІ прямо звинуватив США у нагнітанні ситуації, яке, за його словами, дуже негативно позначається на українській економіці.