У Львові піймали директора будкомпанії, що вкрав 2 млн грн на реконструкції собору святого Юра

У Львові піймали директора будкомпанії, що вкрав 2 млн грн на реконструкції собору святого Юра
Фото: Depositphotos

Головне управління поліції Львівської області та Служба безпеки України викрили розкрадання бюджетних коштів, призначених для реставраційних робіт та впорядкування території Архикатедрального собору святого Юра у Львові. Про це йдеться у повідомленнях відомств.

"Оперативники СБУ встановили, що мільйони бюджетних коштів, які були виділені на реконструкцію пам'ятки архітектури національного значення, були незаконно привласнені. Під час війни нічого святого: зловмисники привласнили більше як 2 мільйони гривень", - зазначають в спецслужбі.

За даними слідства, керівник однієї з будівельних компаній Львова, яка виграла відповідний тендер, вніс у документи бухгалтерського обліку завідомо неправдиві відомості щодо обсягу та вартості проведених робіт і матеріалів, однак вчасно ініційована СБУ перевірка виявила зловживання та заблокувала розкрадання коштів.

Як вказують в поліції, по факту ж частина з зазначених робіт або взагалі не була виконана, або виконувалась не в повному обсязі, а вартість використаних матеріалів була завищена.

В подальшому на підставі цих документів та відповідно до платіжних доручень замовник в особі державної установи переказав кошти на рахунок ТОВ, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму більше 2 мільйонів гривень.

Наразі керівнику компанії повідомлено про підозру за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Зазначається, що директором фірми-підрядника є 43-річний львів'янин. Готуються матеріали для обрання йому запобіжного заходу. Йому загрожує до 12 років тюрми. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності й інших осіб, задіяних в оборудці.

Джерело фото: ua.depositphotos.com