В окупованому Бердянську заступником "мера" призначили двірника

В окупованому Бердянську заступником "мера" призначили двірника

У Бердянську Запорізької області окупанти залучають до своїх лав місцевих фриків, а колишнього двірника призначили на посаду заступника мера.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

"Стало відомо, що так званий "мер" курортного міста Сауленко призначив своїм заступником громадянина України Самойленка Микиту Івановича, уродженця Бердянська", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до "призначення" той працював двірником у КП "БердянськЕкоТранс". Себе колаборант позиціонує як творчу особистість, стверджує, що "розмовляє з камінням”.

Зазначається, що двірник після вторгнення окупантів до Бердянська добровільно перейшов на бік окупаційних військ і погодився з ними співпрацювати.

Після цього у житті колаборанта відбулося стрімке кар'єрне зростання. Самойленко обійняв посаду заступника так званого мера з питань архітектури.

"Відомо, що новий заступник міського голови займається підготовкою пам'ятних місць міста до святкування дня перемоги 9 травня — прикрашає клумби та фарбує бордюри", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російські окупанти зайшли до Бердянська 27 лютого. З того часу місто живе в умовах окупації.

Як повідомляють місцеві жителі, російські війська вимагають від місцевих підприємців платити 30% прибутку за можливість працювати. Такі вимоги окупанти висувають і в інших містах Запорізької області: Мелітополі, Енергодарі, Токмаку.

Нагадаємо, у Запорізькій області почалися інтенсивніші бої з російськими окупантами. Наразі тривають бої у Пологівському районі. Крім того, російські загарбники намагаються вести наступальні дії у напрямку до Покровського-Гуляйполя.

Також окупанти готуються до провокацій на Великдень. За попередніми даними, російська армія планує обстріляти храми Запорізької області.