НКЦПФР дозволила використовувати на фондовому ринку

НКЦПФР дозволила використовувати на фондовому ринку

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на час дії воєнного стану обмежила оприлюднення та надання публічної інформації.

Як повідомляє пресслужба регулятора, Нацкомісія поки що не інформуватиме про стан виконання актів та доручень президента України, Кабінету міністрів України, актів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

За даними Нацкомісії, НКЦПФР також тимчасово не оброблятиме запити на отримання публічної інформації, якщо вони не стосуються військового стану, евакуації, медичної допомоги та інших подібних питань.

Рішення набирає чинності з моменту його публікації на офіційному сайті НКЦПФР.

Окрім цього, у Нацкомісії оприлюднили офіційні електронні адреси, які працюють у штатному режимі.

Залежно від змісту питання, клієнти НКЦПФР можуть використовувати такі адреси для зв'язку:

– загальні питання: [email protected] ;

– звернення громадян: [email protected] ;

– доступ до публічної інформації: [email protected] ;

– міжнародне співробітництво: [email protected] ;

– пресслужба: [email protected].

Крім цього, НКЦПФР надала право Агентству з розвитку інфраструктури фондового ринку України (АРІФРУ) використовувати у період військового стану хмарні послуги.

У Нацагентстві наголосили, що ці платформи мають бути розміщені у країнах-членах Європейського союзу, Великобританії, США чи Канади, а їхні бенефіціарні власники мали реєстрацію у зазначених країнах.

Нагадаємо, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку продовжила термін виконання розпоряджень про усунення правопорушень на ринках капіталу та організованих товарних ринках.