Австрія готова допомогти відбудовувати інтернет-інфраструктуру України - Мінцифри

Михайло Федоров, Флоріан Турскі
Фото: Мінцифри

Голова Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров зустрівся з Держсекретарем у справах цифровізації та телекомунікацій Федерального уряду Австрії Флоріаном Турскі. Країна зацікавлена в обміні досвідом цифровізації послуг та застосунком "Дія", а також готова допомогти з відновленням пошкодженої інтернет-інфраструктури України. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє прес-служба Мінцифри

У ході зустрічі українська сторона розповіла про досвід цифровізації України під час широкомасштабної війни.  

"Представники Австрії були вражені тим, наскільки швидко ми впровадили цифрові документи в Дії, як активно продовжуємо запускати нові послуги та як тримаємо цифровий фронт", - йдеться у повідомленні.   

Зокрема, Австрія зацікавлена в обміні з Україною досвідом цифровізації послуг та застосунком "Дія", а також готова допомогти з відновленням пошкодженої інтернет-інфраструктури.  

У Мінцифри наголосили, що через російське вторгнення припинили працювати понад три тисячі базових станцій мобільних операторів. 

Також зазначимо, що 4 липня у швейцарському Лугано розпочнеться Конференція з питань відновлення України. Українська делегація презентує проєкт відповідного Плану табачення післявоєнного розвитку країни.

До відкриття заходу в онлайн-режимі долучиться Президент України. У конференції також візьмуть участь представники більш ніж 50 країн та міжнародних організацій.