Мобільний зв'язок у Херсонській області частково з'явився

Мобільний зв'язок у Херсонській області частково з'явився

У п'ятницю, 3 червня, з'явився мобільний зв'язок у Нижньосірогозькій громаді та частково у місті Берислав Херсонської області. Про це повідомила пресслужба ОВА регіону.

На звільнених територіях області також поступово відновлюють покриття, зв'язок уже частково з'явився у Кочубеївській та Нововоронцовській територіальних громадах.

Радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань уточнив, що в області починає з'являтися мобільний зв'язок від українських операторів "Київстар" та Vodafone.

У самому Херсоні інтернет працює через російських провайдерів, доступ до частини українських інтернет-джерел можливий лише через сервіси VPN.

"Окупанти вживають усіх заходів, щоб позбавити громадян України доступу до правдивої інформації. Намагаються підключити інтернет та мобільний зв'язок через російських провайдерів та операторів", - зазначають в ОВА.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Херсоні наприкінці травня зник зв'язок українських операторів. На тлі цього росіяни почали оперативно продавати українцям сім-карти операторів РФ за паспортами.

При цьому найближчим часом у всій області не вдасться відновити роботу українських операторів мобільного зв'язку та доступ в інтернет.