В ФБР назвали головну загрозу для кібербезпеки США

В ФБР назвали головну загрозу для кібербезпеки США

Головною загрозою для Сполучених Штатів Америки щодо кібербезпеки є Китайська Народна Республіка (КНР).

Про це під час інтерв'ю телеканалу CBS News заявив директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) Крістофер Рей.

За його словами, масштаби хакерських атак з боку влади КНР в даний час безпрецедентні.

"Найбільша загроза, з якою ми стикаємося як країна з точки зору контррозвідки, походить від Китайської Народної Республіки, і особливо від Комуністичної партії Китаю", – сказав Рей.

За його словами, кібератаки мають на меті інновації, комерційні секрети, інтелектуальну власність Сполучених Штатів Америки.

Рей підкреслив, що хакерська програма Китаю масштабніша, "ніж у будь-яких інших великих країн разом узятих".

"Вони вкрали більше особистих та корпоративних даних американців, ніж усі країни разом узяті",  зазначив Рей.

Чиновник заявив, що кіберзагрози з боку Пекіна націлені на всі сектори американської економіки "від сільського господарства до авіації, від високих технологій до охорони здоров'я".

У той же час глава ФБР додав, що його бюро кожні 12 годин відкриває нові розслідування, пов'язані з діяльністю Китаю.

"Кількість таких розслідувань істотно перевищує цифру в дві тисячі. Цим займаються всі 56 наших відділень на місцях, і я можу запевнити, що це не тому, що у наших агентів недостатньо інших справ. Це показник того, наскільки серйозна загроза",  заявив Рей.

При цьому він не стверджує, що Росія посилила кібератаки у зв'язку з агресією в Україну.

"Я не впевнений, що можу сказати, що вони збільшили (кібератаки — Delo.ua), але, безперечно, вони продовжували те, що робили роками. І перспектива того, що це стане більш руйнівним та серйознішим,  це те, за чим ми уважно спостерігаємо" резюмував директор ФБР.

Раніше повідомлялося, що Російська Федерація може готувати серію потужних кібератак проти країн, що підтримують Україну.

Нагадаємо, на енергетичну інфраструктуру України з початку війни з Росією було здійснено понад 200 тисяч кібератак. При цьому за весь 2021 сфера енергетики пережила 900 тисяч таких атак.