Українська IT-компанія SoftServe виходить на ринок Латинської Америки

Українська IT-компанія SoftServe виходить на ринок Латинської Америки
Фото: прес-служба Львівської міської ради

Найбільша ІТ-компанія з українським корінням SoftServe відкриває центри розробки в Мексиці, Колумбії та Чилі. Перший офіс вже запрацював у Гвадалахарі, столиці мексиканського штату Халіско, наступними відкриють центри розробок у найбільших колумбійських містах – Боготі та Медельїні, а також у чилійській столиці Сантьяго.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"Вихід на новий ринок – значний крок для компанії. Нам важливо не просто розширити географію та стати ближчими до наших партнерів у Північній Америці, але також перенести на інший континент наш досвід та цінності. А це й активна участь у розвитку локальної ІТ-індустрії, побудова ІТ-спільнот через підтримку освіти, розвиток працівників, запровадження найкращих ініціатив соціальної відповідальності, екологічних практик та благодійних проектів", – зазначив співзасновник та голова ради директорів SoftServe Ярослав Любинець.

Зазначається, що на ринку Мексики, Колумбії та Чилі працюють 500 тисяч ІТ-фахівців. Регіон має також географічні переваги, зокрема близькість до США. Отже, Латинська Америка є привабливою для більшості глобальних гравців технологічного ринку. Понад 50 університетів у цих країнах готують щороку 350 тисяч випускників технічних спеціальностей.

У планах SoftServe – найняти 3 тисячі працівників у Латинській Америці до кінця 2025 року, станом на сьогоднішній день у компанії відкрито вже півсотні вакансій у регіоні.

Також цього року SoftServe планує розпочати співпрацю з низкою технічних університетів у Гвадалахарі, Боготі, Медельїні та Сантьяго.

Загалом, SoftServe на сьогоднішній день налічує понад 12 тисяч працівників та 41 офіс у 12 країнах. Найбільш численні центри розробки компанії розташовані в Україні, проте стрімко розвивається також присутність SoftServe у Польщі та Болгарії.

Нагадаємо, SoftServe – найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, яка працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення в Центральній та Східній Європі та входить до числа найбільших сервісних ІТ-компаній України.

Як повідомлялося раніше, компанія SoftServe приватизує колишню львівську колонію за 407 млн гривень.