Дорогі імпортні чи дешеві українські: “Укрзалізниця” вирішує, які запчастини купувати для своїх ремонтних машин

“Укрзалізниця” проведе капітальний ремонт 650 кілометрів доріг та перевірить ефективність закупівель запасних частин
“Укрзалізниця” проведе капітальний ремонт 650 кілометрів доріг та перевірить ефективність закупівель запасних частин

“Укрзалізниця” цього року запланувала здійснити капітальний ремонт 650 км залізничних колій та середній ремонт ще 800 кілометрів. 

Про це повідомили у прес-службі компанії з посиланням на результати спеціальної наради, присвяченої підготовці до ремонтного сезону.

У компанії також повідомили, що проведуть додатковий аналіз ефективності закупівель запасних частин до дорожніх машин австрійського виробника Plasser & Theurer, що використовуються у ремонтах.

Підготовлений минулого року аудит, здійснений офіційним представником компанії, рекомендує "Укрзалізниці" повернутись до практики закупівель оригінальних запасних частин до колійних машин.

За підрахунками експертів "Укрзалізниці", таке рішення може здорожчати ремонти та залишити без замовлень українських виробників. Лише у 2021 році завдяки використанню запчастин українських виробників "Укрзалізниця" заощадила 49 мільйонів гривень.

Компанія повідомила, що проведе додаткові аудити якості роботи машин Plasser & Theurer під час ремонтних робіт та перевірку ефективності тогорічних закупівель.

Результати аналізу будуть використані для формування наступних тендерів на закупівлі запчастин для колійних ремонтних машин "Укрзалізниці".

Нагадаємо, наглядова рада "Укрзалізниці" на першому засіданні у новому складі 2 лютого обрала своїм головою Гепарда Хафера, а заступником голови Сергія Лещенка.

До цього наглядова рада не працювала з кінця вересня 2021 року після звільнення чотирьох своїх членів, включаючи Лещенка, через закінчення терміну дії їхніх контрактів. Зазначимо при цьому, що Лещенко у своїй оновленій декларації про доходи зазначив, що заробив у 2021 році на посаді члена наглядової ради УЗ 3,56 млн грн, а всього вказав близько 6 млн грн доходу.