Новий рік у Києві: в КМДА розповіли, як працюватиме громадський транспорт

Новий рік у Києві: в КМДА розповіли, як працюватиме громадський транспорт

У новорічну ніч (з 31 грудня на 1 січня) міський транспорт працюватиме на дві години довше, а фунікулер цілодобово. Про це 29 грудня повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"У ніч з 31 грудня 2021-го на 1 січня 2022 року київський фунікулер працюватиме цілодобово. Також буде продовжено на дві години роботу столичного метрополітену та міського наземного пасажирського транспорту загального користування", — сказано в повідомленні Департаменту транспортної інфраструктури.

Водночас столична влада попередила, що в період свят можливе закриття деяких станцій метро.

Зокрема, 31 грудня, 1 січня та 7 січня за необхідності можуть закривати вхід для пасажирів станції метро "Золоті ворота", "Контрактова площа", "Поштова площа", "Хрещатик" та "Майдан Незалежності".

Обмеження можуть вводитися через великий пасажиропотік, щоб уникнути скупчення великої кількості людей на платформах.

Нагадаємо, у новому 2022 році на киян та гостей міста чекає підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Мер Києва повідомив, що після опалювального сезону проїзд у громадському транспорті у Києві може подорожчати до 12 гривень для киян, а для гостей столиці до 20 гривень. Остаточну вартість мають встановити після обговорень.

Спочатку тарифи на проїзд мали намір підняти з 1 січня. З цієї причини кияни організували мітинг. Після повідомлень про це Кличко заявив, що питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті не розглядатиметься до кінця опалювального сезону.

За словами мера, влада міста постійно компенсує різницю між чинним тарифом на проїзд та його економічно обґрунтованим рівнем, тому підвищення цін неминуче.