НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

"Агенція оборонних закупівель" придбає боєприпаси за кошти, зібрані через UNITED24

"Агенція оборонних закупівель" придбає боєприпаси за кошти, зібрані через UNITED24
Фото: ua.depositphotos.com

"Агенція оборонних закупівель" (АОЗ) Міністерства оборони України уклала перший контракт на придбання боєприпасів за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24. У межах угоди передбачене постачання на суму 47 млн грн.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міноборони.

За словами заступника міністра оборони Дмитра Кліменкова, це є важливим кроком у посиленні обороноздатності української армії за рахунок нових джерел фінансування.

"Ми продовжуватимемо працювати над забезпеченням наших військових боєприпасами для ефективного виконання бойових завдань", – зазначив він.

Нагадаємо, у травні 2024 року уряд дозволив перераховувати закупівельним агенціям Міноборони кошти зі спеціального рахунку на підтримку ЗСУ, відкритого для залучення добровільних внесків через UNITED24.

Кошти за погодженням з Міноборони можуть перераховуватися агенціям для здійснення оборонних закупівель.

"Ми дуже вдячні співвітчизникам та громадянам демократичного світу за пожертви через фандрейзингову платформу UNITED24. Зі свого боку ми маємо спроможності максимально швидко та ефективно закуповувати боєприпаси для Збройних сил України", — відзначила директорка "Агенції оборонних закупівель" Марина Безрукова.

Про UNITED24

Фандрейзингова платформа UNITED24, створена з ініціативи президента України, спрямована на об'єднання зусиль міжнародної спільноти для підтримки України в її боротьбі за незалежність та суверенітет. Вона є основним вікном збору пожертв на підтримку України.

Завдяки цій платформі люди з усього світу можуть зробити свій внесок на підтримку України та її Сил оборони.

За 28 місяців роботи UNITED24 завдяки пожертвам з більш ніж 110 країн зібрано понад 678 млн доларів.

Українські виробники забезпечують 70% контрактів на озброєння для ЗСУ

У 2024 році українські виробники постачають 70% вартості контрактів на зброю для Збройних Сил України. Закупівля озброєння для ЗСУ здійснюється через АОЗ, яка активно співпрацює з міжнародними постачальниками.

Агенція укладає контракти тільки на те озброєння, яке пройшло кодифікацію Міністерства оборони. В АОЗ порадили виробникам надати техніку для зворотного зв'язку з військовими, оскільки техніка з високим попитом на фронті проходить кодифікацію швидше.

Додамо, що "Агенція оборонних закупівель" уклала контракти зі 102 вітчизняними компаніями, з яких 45% спеціалізуються на виробництві безпілотних літальних апаратів.

Також повідомлялося, що АОЗ законтрактувала понад 350 тисяч безпілотних літальних апаратів (БпЛА) різних типів. У пріоритеті — дрони, засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) та зв'язку українського виробництва.

Фото: ua.depositphotos.com