Українські фермери можуть отримати насіння озимого ріпаку: як подати заявку

ріпак
USAID у співпраці з Мінагрополітики та Байєр надасть насіння озимого ріпаку для фермерів у 6 областях. Фото: Depositphotos

Фермери у 6 областях України можуть отримати від USAID насіння озимого ріпаку. Реєстрація на отримання допомоги розпочалася в Державному аграрному реєстрі (ДАР).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зазначається, що уряд США через Програму USAID АГРО у межах ініціативи AGRI-Україна безоплатно надасть українським агровиробникам 1,700 посівних одиниць насіння озимого ріпаку. Насіння бренду DEKALB від компанії Байєр вистачить орієнтовно для посіву 5,100 гектарів культури.

Хто зможе отримати насіння

Участь в програмі зможуть взяти фермери з шести областей України – Донецької, Харківської, Сумської, Чернігівської, Запорізької, Херсонської (за винятком тимчасово окупованих територій).

Учасники мають бути зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи – підприємці, та обробляти від 5 до 500 гектарів.

Кожен учасник зможе отримати до 15 посівних одиниць насіння, залежно від площі землі в обробітку.

"Допомога націлена на області, де агровиробники найбільше постраждали внаслідок війни. Насіння допоможе їм отримати наступний врожай та продовжувати роботу. А отриманий дохід спрямувати на нагальні потреби господарств – відновлення та відбудову", - підкреслили в МінАПК.

Там додають, що реєстрація на отримання допомоги вже розпочалася в Державному аграрному реєстрі (ДАР) та триватиме до 18 серпня або до вичерпання планових обсягів допомоги.

Заявки приймаються виключно через ДАР, у розділі “Доступні програми” - “ Ріпак DEKALB. Програма USAID АГРО”.

Нагадаємо, що уряд США через програму USAID АГРО також безоплатно надасть мінеральні добрива українським агровиробникам на осінню посівну кампанію. Усього роздадуть 12 тонн добрив.

Джерело фото: ua.depositphotos.com