Збанкрутілий корейський автовиробник відновлює роботу та готується випустити новий позашляховик

Torres EVX, KG Mobility, Ssangyong Motor
Електромобіль Torres EVX. Фото: Auto Express

Південнокорейський автовиробник KG Mobility, раніше відомий як Ssangyong Motor, пройшов через банкрутство та готується відновити роботу, вийшовши на ринок з новим електромобілем вартістю $30 тис.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомило агентство Bloomberg.

На Seoul Mobility Show компанія представила чотири нових авто, включаючи свій перший електромобіль Torres EVX.

Електрокар буде доступний у Південній Кореї та Європі у другому півріччі 2023 року. У Кореї авто буде коштувати менше ніж 40 мільйонів вон ($30 700).

"Ми успішно завершили всі процеси реструктуризації, і тепер у нас є новий основний акціонер" — сказав головний виконавчий директор Джон Йонг Вон, маючи на увазі конгломерата KG Group, який придбав контрольний пакет акцій компанії у вересні 2022 року.

Він також уточнив, що акумулятори поставлятиме компанія BYD, але вона не єдиний постачальник.

Нагадаєм, нещодавно стало відомо, що компанія Volkswagen збільшила інвестиції в програмне забезпечення та електромобілі до 122 млрд євро, що становитиме понад дві третини від загальних вкладень. Автовиробник планує наздогнати Tesla в сфері електрокарів. Тим часом Tesla збільшує свої потужності: планує інвестувати в завод у Мексиці. Очікується, що виробництво автівок може розпочатися вже у 2024 році, а в подальшому компанія зможе виготовляти там також мікросхеми та батареї.