НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

"Епіцентр К" отримав 400 млн грн від ПриватБанку на енергообладнання

"Епіцентр К" отримав 400 млн грн від ПриватБанку на енергообладнання
Фото: пресслужба ПриватБанку

Група компаній “Епіцентр К” залучила 400 млн грн фінансування від ПриватБанку на розвиток мережі та закупівлю енергогенеруючого обладнання.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба ПриватБанку.

Зазначається, що група компаній “Епіцентр К” та ПриватБанк підписали кредитну угоду на 400 млн грн. Фінансування банку буде спрямоване на розширення діяльності мережі будівельних гіпермаркетів компанії в Україні та на закупівлю енергогенеруючого обладнання.

“Епіцентр К” має довгу історію успішного партнерства з ПриватБанком, що триває вже 18 років за кредитними угодами та у сфері роздрібного кредитування в мережі.

Інвестиційний план групи компаній “Епіцентр К” передбачає розвиток та будівництво проєктів у галузях ритейлу, виробництва, агропромисловості, логістики, e-commerce та енергетики до 2030 року на загальну суму близько 100 млрд грн.

"Ця угода є черговим кроком у реалізації нашого стратегічного бачення розвитку компанії. Співпраця з ПриватБанком дозволяє нам ще більше зміцнити наші позиції та реалізувати амбітні проєкти, які стануть важливим внеском у майбутнє України та забезпечення її енергетичної незалежності", – підкреслив генеральний директор групи компаній "Епіцентр К" Петро Михайлишин.

Як зауважив керівник напрямку корпоративного бізнесу ПриватБанку Євген Куліков, угода з “Епіцентр К” є важливим елементом розвитку стратегічного партнерства та подальшого розширення співпраці над новими проектами.

ДОВІДКА:

Мережа торговельних центрів Епіцентр - один з лідерів українського ринку ритейлу та безсумнівний №1 в сегменті товарів для дому та будівництва. Станом серпень 2024 року мережа ритейлера об’єднувала 70 діючих торговельних центрів у різних регіонах країни. Згідно з фінансовою звітністю компанії, її товарообіг у 2023 році склав понад 71,6 млрд грн.

"Епіцентр" вкладе 2,2 мільярда гривень у газопоршневі електростанції 

Мережа будівельних гіпермаркетів "Епіцентр" планує в поточному році інвестувати майже 2,2 мільярда гривень у закупівлю й встановлення газогенераторів загальною потужністю близько 100 МВт. 

Крім того, 76,5 мільйона доларів, тобто понад 3 мільярда гривень, "Епіцентр" планує витратити на облаштування сонячних електростанцій, що дозволяють замістити до 30% споживання електроенергії.

Наразі компанія вже обладнала шість СЕС загальною потужністю 6,8 МВт, а протягом 2024-2025 років хоче оснастити сонячними панелями загальною потужністю 25 МВт ще 16 торгівельних центрів та логістичний центр. При цьому в планах "Епіцентру" на майбутнє - встановлення й наземних СЕС для забезпечення потреб власних виробничих підприємств.

Національна комісія з регулювання енергетики (НКРЕКП) вже надала компанії "Епіцентр Дженерейшн" ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу електроенергії.

Додамо, що компанія "Епіцентр Дженерейшн", була заснована 4 липня 2024 року та спеціалізується на торгівлі електроенергією. Керівником компанії є Марина Дімітрова.