НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

ФГВФО продає кредит із нерухомістю преміум-класу в Одесі в заставі

ФГВФО продає кредит із нерухомістю преміум-класу в Одесі в заставі
Фото: ubib.com.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на аукціон 18 вересня право вимоги за кредитними договорами, забезпечену нерухомістю в туристичному комплексі “Аркадія” на узбережжі Одеси. Про це йдеться у повідомленні фонду.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Це актив АТ "Укрбудінвестбанк", який ліквідується фондом. Початкова ціна лоту – 63,4 млн грн, що відповідає загальній сумі заборгованості за кредитом.

Лот включає апартаменти з кухнями на 11-му, 12-му та технічному поверхах 16-поверхового будинку загальною площею 1080,5 кв. м. 

Продаж буде проводитися за голландською моделлю аукціону. Взяти участь можуть як юридичні, так і фізичні особи, за винятком осіб з Росії та тих, хто пов'язаний з державою-агресором. 

Зазначається, що раніше ці активи вже пропонувалися на англійських та голландських аукціонах, але не знайшли покупця.

Водночас кошти від продажу будуть використані для задоволення вимог кредиторів банку.

Нагадаємо уипні, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на аукціон право вимоги за кредитним договором, забезпеченим заводом мінеральної води Vivas у Закарпатті. 

Додмао, що у квітні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляв на продаж право вимоги за кредитними договорами Укрбудінвестбанку, забезпеченими готельним комплексом у селі Поляна на Закарпатті, яке також відомо своєю мінеральною водою,  та комерційною нерухомістю у Вінницькій області. Початкова ціна лоту становила 46,86 мільйона гривень. Втім, ці торги щодо нього, а також наступні в травні зрештою не відбулися.

Нагадаємо, Національний банк України відніс Український будівельно-інвестиційний банк до категорії неплатоспроможних 7 вересня 2023 року. Рішення ухвалене у зв’язку з невиконанням фінустановою письмової вимоги НБУ, неврахування в повному обсязі зауважень регулятора до плану заходів, відсутність дієвих заходів щодо поліпшення фінансового стану та неприведення банком діяльності у відповідність до вимог законодавства після віднесення його до категорії проблемних у серпні.

3 жовтня Фонд гарантування вкладів надіслав Нацбанку пропозицію про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Укрбудінвестбанку відповідно до плану врегулювання неплатоспроможної фінустанови, і вже 5 жовтня було вирішено відкликати його банківську ліцензію та ліквідувати.