НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

В Google Play заблокували 19 мобільних додатків із нелегальними азартними іграми

В Google Play заблокували 19 мобільних додатків із нелегальними азартними іграми
Фото: ua.depositphotos.com

За результатами співпраці КРАІЛ та Google LLC на платформі цифрової дистрибуції компанії Google Play заблоковано 19 мобільних додатків із нелегальними азартними іграми.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

"КРАІЛ посилює протидію негативним наслідкам функціонування азартних ігор у мережі Інтернет у зв’язку з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет", введеним у дію Указом Президента України від 20 квітня 2024 року № 234/2024". – йдеться в повідомленні комісії.

Зазначається, що рішення РНБО прийнято з метою захисту прав і законних інтересів громадян України та недопущення використання особливостей сфери азартних ігор державою-агресором.

В КРАІЛ зауважують, що на сьогодні саме нелегальні оператори азартних ігор, у порушення вимог законодавства, використовують сервіси Google для популяризації своїх послуг та безпосереднього надання таких послуг через мобільні додатки.

Тож КРАІЛ звернулася з проханням у разі виявлення мобільних додатків із нелегальними азартними іграми на міжнародних платформах цифрової дистрибуції повідомляти про це за допомогою спеціальної електронної форми Повідомлення про порушення у сфері азартних ігор, розміщеної в розділі "Повідом про порушення у сфері азартних ігор" на головній сторінці офіційного вебсайту КРАІЛ, або ж зателефонувати на безкоштовну гарячу лінію: (0800) 50-13-77.

Нагадаємо, у липні App Store заблокував 50 мобільних додатків, які порушували українське законодавство, пропонуючи нелегальні онлайн-казино.

В Україні удвічі зросла кількість лудоманів 

За даними КРАІЛ, реєстр лудоманів нараховує 7 874 осіб. У першій половині 2024 року кількість українців з обмеженнями через ігрову залежність подвоїлася.

За цей період до реєстру було додано 4 585 осіб, що на 18% більше порівняно з попередніми 2,5 роками. Водночас щомісячний приріст у реєстрі складає в середньому 760 осіб. Для порівняння, у першій половині 2023 року цей показник становив 115 осіб щомісяця, а у перший рік повномасштабного вторгнення — лише 26 осіб на місяць.

Нагадаємо, 20 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в інтернеті. Рішенням рекомендовано органам правопорядку посилити заходи з реагування на факти порушення законодавства у цій сфері.

24 квітня ВР підтримала у першому читанні законопроєкт про ліквідацію КРАІЛ. Він також посилює контроль за гральним бізнесом та обмежує рекламу азартних ігор.