Звільненнями не обійшлося. Virgin Orbit подала заяву про банкрутство

Virgin Orbit, ракета
Ракета компанії Virgin Orbit. Фото: сайт фірми

Аерокосмічна компанія Virgin Orbit Річарда Бренсона подала заяву про банкрутство після того, як не змогла забезпечити довгострокове фінансування, необхідне для відновлення після аварії ракети в січні. Про це повідомляє Reuters.

Станом на 30 вересня 2022 року компанія вказала активи на суму близько 243 млн доларів, а загальний борг – 153,5 млн доларів.

Однак у січні 2023 місія компанії з першою ракетою, запущеною з Британії, не змогла вийти на орбіту та відправила супутники розвідок США та Великої Британії в океан.

Після аварії ракети Virgin Orbit намагалася знайти нове фінансування. Зокрема, Reuters повідомляло, що техаський інвестор Метью Браун вів перемовини про вкладення 200 млн доларів у компанію, однак вони провалилися.

Станом на 3 квітня ринкова вартість фірми склала 65 млн доларів, що набагато менше, ніж понад 3 млрд доларів два роки тому.

Нагадаємо, що про фінансові проблеми Virgin Orbit вже було відомо. З 16 березня компанія відправила у вимушену відпустку майже всіх своїх співробітників та практично повністю призупинила роботу, назвавши це "операційною паузою", в той час як шукала додаткові джерела коштів.

Однак пізніше фірма вирішила звільнити близько 85% персоналу, оскільки не змогла залучити нові інвестиції. Після такого кроку акції  Virgin Orbit суттєво впали.