Для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС Британія надасть Україні 16 млн фунтів

Фото: Telegram/mvs_ukraine
Затоплена Херсонщина. Фото: МВС

Уряд Великої Британії оголосив про виділення 16 мільйонів фунтів стерлінгів для для підтримки тих, хто постраждав від руйнування дамби Каховської ГЕС.

Про це повідомляє уряд Британії.

Згідно з повідомленням, ця допомога спрямується на потреби постраждалих від повені людей, яких, лише у Херсонській області налічується 42 000. 

Дана допомога є доповненням до раніше виділеної гуманітарної підтримки в розмірі 220 мільйонів фунтів стерлінгів.

Повідомляється, що фінансування має підтримати гуманітарні організації в регіоні, які наразі допомагають людям, постраждалим від повені. За ці кошти буде профінансоване обладнанням для швидкого реагування, притулки та забезпечення людей товарами першої необхідності. 

Британський уряд планує розділити фінансування і виділити 10 мільйонів для підтримки Руху Червоного Хреста, 5 мільйонів для Управління ООН з координації гуманітарних питань та 1 мільйон отримає Міжнародна організація з міграції.

В уряді наголосили, що цей пакет допомоги є частиною загальної підтримки Великобританії для України, яка наразі становить 1,5 мільярда фунтів стерлінгів економічної та гуманітарної підтримки, яка сплатила доставку понад 11 мільйонів предметів медичного призначення, а також продуктів харчування, машин швидкої допомоги та наборів для притулку.

Вчора стало відомо, що Бельгія також надає Україні екстрену гуманітарну допомогу для подолання наслідків підриву Каховської гідроелектростанції.