НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

У Києві з'явиться представництво бельгійського агентства Enabel: чим займатиметься

У Києві з'явиться представництво бельгійського агентства Enabel: чим займатиметься
Фото: КМДА

У столиці відкриють представництво Бельгійського агентства з розвитку Enabel, яке допомагатиме українським інституціям та установам із відновленням і підтримкою сталості об’єктів критичної та соціальної інфраструктури. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомили у КМДА.

Зазначається, що допомога Enabel відбуватиметься, зокрема, через реалізацію комплексних програм з оновлення систем опалення, забезпечення теплом й постачання обладнання для об’єктів медичної, соціальної та освітньої сфер.

Enabel працюватиме безпосередньо з українськими інституціями та установами в координації з органами державної влади. Наразі триває формування кадрового складу представництва, до якого увійдуть бельгійські та українські фахівці.

Про Enabel

Бельгійське агентство з розвитку Enabel реалізовує урядові програми міжнародного співробітництва Бельгії.

У співпраці з міжнародними партнерами агентство пропонує рішення для вирішення нагальних глобальних проблем, таких як зміна клімату, урбанізація, людська мобільність, мир та безпека, економічна та соціальна нерівність.

Наразі Enabel реалізує близько 170 проєктів у 20 країнах світу.

Додамо, що у липні Україна та Бельгія підписали важливу угоду про фінансування проєктів відбудови в Україні на суму 150 мільйонів євро. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення енергетичної та соціальної інфраструктури в Київській і Чернігівській областях. Це допоможе покращити умови життя місцевих жителів, які постраждали від російської агресії.

Допомога від Бельгії

Під час конференції Ukraine Recovery Conference стало відомо, що Бельгія виділила 2 мільйони євро на спільні проекти із UNDP та FAO в сфері гуманітарного розмінування.

Також Міноборони Бельгії постачатиме Україні ракети для систем протиповітряної оборони з власних запасів і виділить 200 мільйонів євро для участі в ініціативі Німеччини щодо постачання систем протиповітряної оборони, повідомляє RTBF.

Раніше уряд Бельгії схвалив виділення Україні фінансової допомоги в розмірі 100 мільйонів євро, які підуть на обслуговування винищувачів F-16, та підтвердив рішення про поставку F-16 до України до кінця цього року, хоча раніше планувалося, що літаки прибудуть в Україну у 2025 році.