НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Київські школярі в основному навчатимуться офлайн, - КМВА

Київські школярі в основному навчатимуться офлайн, - КМВА
Фото: ua.depositphotos.com

Рада оборони Києва прийняла рішення, що основною формою навчання для усіх закладів освіти буде очна форма, однак в окремих випадках також можуть бути застосовані інші форми, передбачені законодавством України.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила Київська міська військова адміністрація.

Зазначається, що на засіданні Ради оборони Києва, яке відбулося 28 серпня, було розглянуто кілька важливих для міста питань, зокрема – про організацію безпечного та якісного освітнього процесу у закладах освіти міста Києва у цьому навчальному році.

У підсумку було прийняте рішення, що основною формою навчання для усіх закладів освіти буде очна форма. Але, в окремих випадках також можуть бути застосовані дистанційна, змішана та інші форми, передбаченими законодавством України. Обов’язково при очній формі навчання має бути гарантована наявність укриттів.

Також до 30 серпня усі заклади освіти міста мають відзвітувати щодо готовності з питань пожежної безпеки згідно Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України.

Крім того, було окремо розглянуто питання організації щоденного контролю та моніторингу закладів освіти з боку правоохоронців. З огляду на загальнодержавну ситуацію в енергетичній сфері, Рада оборони підняла питання щодо забезпечення усіх закладів освіти незалежними джерелами живлення електроенергією для забезпечення безперервного та якісного освітнього процесу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив експериментальний проєкт щодо створення захищених просторів у школах без укриттів, аби діти могли навчатися офлайн.

Гроші школам на укриття

У квітні уряд затвердив механізм розподілу фінансування на облаштування безпечних освітніх просторів у закладах освіти у 2024 році. Регіони цьогоріч отримають додатково 2,5 млрд грн на будівництво укриттів у школах. Найбільше фінансування уряд виділив для областей, наближених до зони бойових дій.

Зауважимо, Європейська комісія надасть Україні 15 млн євро на шкільні укриття. Їх будуватимуть у прифронтових регіонах, а саме: на Сумщині, Харківщині, Чернігівщині, Миколаївщині, Одещині та Запоріжжі.

Також Фонд у сфері освіти в надзвичайних ситуаціях Education Cannot Wait ("Освіта не може чекати") підписав угоду з Міністерством освіти і науки України про виділення гранту в розмірі 18 млн доларів на забезпечення якісної та безпечної освіти.

Фото: ua.depositphotos.com