НБУ курс:

USD

41,27

-0,00

EUR

45,46

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,57

41,50

EUR

46,13

46,00

Перші 40 шкіл почали використовувати застосунок "Мрія": коли приєднаються інші

Перші 40 шкіл почали використовувати застосунок "Мрія": коли приєднаються інші
Президент України Володимир Зеленський. Фото: Мінцифри

Президент України Володимир Зеленський разом з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим та міністром освіти Оксеном Лісовим презентував освітній застосунок "Мрія" у Запоріжжі. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Наразі 40 шкіл, включаючи навчальні заклади з Києва та Запорізької, Миколаївської, Одеської, Івано-Франківської, Київської і Дніпропетровської областей, почали впроваджувати застосунок у навчальний процес.

До цифровізації освіти долучаться 100 тисяч учителів, учнів та батьків, які випробують функції застосунку і вебпорталу, такі як планування дня, бібліотека контенту, безпечні чати на базі Signal, та електронні оцінки.

Зазначається, що "Мрія" дозволить школярам вчитися за сучасними методиками та розвиватися відповідно до індивідуальних освітніх потреб. Батьки зможуть відслідковувати успіхи своїх дітей і виявляти сфери, де потрібна додаткова підтримка. Вчителі отримають можливість зосередитися на розвитку учнів і своїй професійній діяльності, зменшивши паперову бюрократію.

Зараз проводиться тестування, в рамках якого збирають відгуки для вдосконалення застосунку. Планується розширення "Мрії»"на дошкільні установи, профтехучилища, заклади вищої освіти та інші сфери.

У відомстві додали, що наприкінці осені кожна школа зможе доєднатися до застосунку "Мрія".

Нагадаємо, ще у лютому Кабінет міністрів доручив забезпечити використання мобільного застосунку "Мрія" в освітньому процесі закладами загальної середньої освіти з 2024/2025 навчального року.

У червні 2024 року стартувало бета-тестуваннямобільного освітнього застосунку "Мрія", у тому ж місяці відбувся і запуск сайту застосунку.