НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

На Хмельницькій АЕС триває монтаж нового бетонного заводу (ФОТО)

На Хмельницькій АЕС триває монтаж нового бетонного заводу (ФОТО)
Фото: t.me/energoatom_ua

На майданчику Хмельницької АЕС триває монтаж нового бетонного заводу KARMEL. Потужність майбутнього заводу має становити 12 000 куб. м залізобетонних конструкцій, 1400 тонн металоконструкцій та арматури на рік. Передбачається створення 350-380 робочих місць.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба "Енергоатому".

Зазначається, що завод вироблятиме суміш для бетонування та облаштування спецмайданчиків, безпечних маршрутів пересування персоналу, ремонту наявних бетонних покриттів на проммайданчику Хмельницької АЕС та облаштування фундаментів модульних будинків, де проживатиме персонал Запорізької АЕС.

Ця суміш також використовуватиметься для виконання будівельних та ремонтних робіт на об’єктах Хмельницької АЕС. Зокрема, з неї виготовлятимуться залізобетонні конструкції для здійснення ремонтно-відновлювальних робіт на енергоблоках №3 та №4, а згодом й для будівництва нових потужностей на ХАЕС.

Повідомляється, що наразі монтується установка потужністю 40 куб. м/год.  Це надійне устаткування вітчизняного виробництва може працювати як в ручному, так і в автоматичному режимах. Також воно здатне забезпечити безперебійну роботу бетонного заводу в різних погодних умовах протягом року.

"Енергоатом" замовив за 23 млн грн проект власного заводу залізобетонних конструкцій на ХАЕС

НЕК "Енергоатом" планує побудувати власний завод із виробництва залізобетонних конструкцій та арматури на території Хмельницької АЕС у місті Нетішин, для чого Хмельницька АЕС 4 квітня уклала угоду вартістю 22,65 млн грн із ТОВ "Інноваційна компанія "Призма" на розробку проекту реконструкції виробничої бази.

Згідно з технічним завданням, на об'єкті передбачається будівля комбінату спецбудконструкцій, цехи виготовлення залізобетону та антикорозійного покриття, бетонний завод, трансформаторна підстанція, склади, пункти пропуску та інша інфраструктура.

Потужність майбутнього заводу має становити 12 000 куб. м залізобетонних конструкцій, 1400 тонн металоконструкцій та арматури на рік. Передбачається створення 350-380 робочих місць.

"Призма" виграла тендер, запропонувавши найнижчу ціну 22,65 млн грн, що на 37% менше від очікуваної 36 млн грн. Компанія пояснила низьку ціну багаторічним досвідом, кваліфікованим персоналом та використанням BIM-технологій проектування.

Хмельницька АЕС буде найпотужнішою в Європі

Україна планує цьогоріч розпочати будівництво чотирьох нових ядерних реакторів, аби компенсувати втрачені енергетичні потужності через війну з Росією.

Усі чотири реактори будуть побудовані на Хмельницькій АЕС на заході України.

Наразі НАЕК "Енергоатом" і американська компанія Westinghouse розпочали проєкт будівництва на Хмельницькій атомній електростанції п'ятого та шостого енергоблоків за американською технологією АР1000. 

Із тією потужністю, яку зможуть видавати шість реакторів на Хмельницькій АЕС, вона буде найбільшою у Європі і навіть більшою за потужністю, ніж окупована РФ Запорізька АЕС.

Міністр енергетики Герман Галущенко нещодавно повідомив, що добудова третього енергоблоку Хмельницької атомної електростанції (ХАЕС) займе 2,5-3 роки. За словами голови "Енергоатому" Петра Котіна, третій блок будуватимуть не з нуля, оскільки обладнання для будівельної частини вже готове на 80%. Наразі ступінь готовності третього енергоблока ХАЕС становить близько 85%.