"Нафтогаз" готує пропозиції щодо реструктуризації боргу за євробондами

"Нафтогаз" готує пропозиції щодо реструктуризації боргу за євробондами
Фото: пресс-служба "Нафтогазу"

Група “Нафтогаз” готує для своїх кредиторів пропозиції щодо реструктуризації єврооблігацій з погашенням у 2022 та 2026 роках. Про це на Facebook написав голова правління “Нафтогазу” Олексій Чернишов.

"Продовжуємо працювати над реструктуризацією зобов’язань "Нафтогазу" за євробондами.Йдеться про євробонди з термінами погашення у 2022 та 2026 роках.Цього тижня плануємо представити наші пропозиції, сформовані після попередніх обговорень, на онлайн-зустрічі з інвесторами", - написав Чернишов.

Він додав, що компанія як і раніше, працює спільно з фінансовим радником компанією Lazard.

"Маємо знайти рішення, яке задовольнить всіх учасників процесу - як інвесторів, так і нашу групу компаній, яка тримає енергетичний фронт країни в умовах війни", - зазначив очільник "Нафтогазу".

Нагадаємо, в серпні 2022 року власники єврооблігацій “Нафтогазу” з погашенням у липні 2024 року погодилися перенести відстрочку щодо їх погашення на 2026 рік. Тоді як  власники євробондів із погашенням у 2022 році відмовили "Нафтогазу" у відстроченні їх погашення.

"Нафтогаз" спочатку пропонував виплатити всі купони з єврооблігацій 2022 та 2024 року 19 липня 2024 року і того ж дня погасити єврооблігації-2022, а купони з єврооблігацій-2026 хотів би виплатити 8 листопада 2024 року.

Проте власники єврооблігацій відхилили цю оферту, а Кабмін заборонив робити оплату у строк, що 26 липня   призвело до дефолту   компанії з двох із трьох випусків євробондів. Після цього НАК зробив власникам облігацій   нову пропозицію.