НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Наступні три місяці можуть пройти з мінімальними відключеннями світла – радник прем'єра

Наступні три місяці можуть пройти з мінімальними відключеннями світла – радник прем'єра
Фото: depositphotos

Якщо нових атак на енергетичну інфраструктуру не буде, Україна може розраховувати на стабільне енергопостачання з мінімальними обмеженнями протягом наступних трьох місяців. Про це повідомив радник прем'єр-міністра з питань енергетики Юрій Бойко в ефірі каналу “Київ 24”

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

За його словами, через сприятливі погодні умови та зниження температури повітря, обсяги виробництва електроенергії збільшилися, і наразі Україна перебуває у стані відносної енергетичної рівноваги.

“Ми, на жаль, погодозалежні і сьогодні у відносному балансі. Якщо не буде зовнішніх впливів, ми в цьому відносному балансі... маємо прожити наступні щонайменше три місяці”, – прогнозує Бойко.

Він додав, що якщо обмеження електроенергії  в ці дні і виникатимуть, то вони будуть мати незначний характер.

Нагадаємо, згідно з заявою голови НКРЕКП Валерія Тарасюка, восени дефіцит електроенергії в Україні має бути незначним, тоді як взимку він може бути подібним до того, що спостерігався у липні. 

Тарасюк зазначив, що вересень і жовтень традиційно мають найменше споживання електроенергії, тому в ці місяці можлива відсутність відключень.

Додамо, що голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що найскладніший період літа вже позаду. За його словами, ситуація з енергопостачанням суттєво покращилася. Він також розповідав, що ситуація в українській енергосистемі поступово почне покращуватись наприкінці липня, а якщо не буде нових масованих атак, то у вересні-жовтні з'являться непогані шанси уникати відключень.

Джерело фото: ua.depositphotos.com