В Одесі ліквідували аварію в енергосистемі - ДТЕК

В Одесі відновлено електропостачання критичної інфраструктури
В Одесі відновлено електропостачання критичної інфраструктури. Фото: depositphotos

Національна енергетична компанія "Укренерго" ліквідувала аварію в Одесі, що дозволить енергетикам ДТЕК відновити електропостачання Одеського району. Як ідеться в повідомтенні ДТЕК, станом на 17:00 понеділка вся критична інфрастуктура - з електроенергією, продовжується поступове заживлення побутових клієнтів.  

Як повідомили у самій "Укренерго", в понеділок "знову далися взнаки" наслідки російських обстрілів енергоінфраструктури регіону.

"Сталося пошкодження лінії електропередачі, внаслідок чого була знеструмлена велика кількість споживачів в Одесі та Одеському районі. Наразі тривають відновлювальні роботи. Вони проводяться досить оперативно: спочатку подавши напругу на критичну інфраструктуру, зараз займаємося заживленням всіх споживачів", - йдетьсяя в повідомленні.

Після відновлення тимчасової схеми енергопостачання НЕК буде працювати над підвищенням надійності живлення Одеси, щоб події на зразок цієї не траплялись у майбутньому. Зокрема, в кінці тижня компанія має намір провести деякі додаткові ремонтні роботи, а також займатиметься повним відновленням об’єктів, які перебувають в її управлінні.

Раніше у ДТЕК повідомили, що станом на 12:00 вже були повністю заживлені всі лікарні, котельні, насосні станції та інша критична інфраструктура у Київському районі Одеси

"Також критичну інфраструктуру частково вдалося заживити у Суворовському та Малинівському районах міста та в Одеському районі області. Енергетики планують повністю повернути світло всім мешканцям регіону до кінця дня", - йшлося у повідомленні.

У ДТЕК наголосили, що енергетики до кінця дня планують повністю повернути світ усім мешканцям регіону.

Нагадаємо, що майже всі райони Одеси та Одеський район 27 лютого тимчасово залишилися без світла через аварійне відключення високовольтної лінії.