В Україні світлом забезпечили вже 70% абонентів, — "Укренерго"

В Україні світлом забезпечили вже 70% абонентів, — "Укренерго"

Станом на 11:00 25 листопада виробники електроенергії забезпечили понад 70% потреб споживання в Україні. Відновлення електропостачання триває, першочергово подають живлення на об’єкти критичної інфраструктури в усіх областях.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

"Атомні станції набирають потужність. Забезпечено живлення потреб Запорізької атомної станції. Попри отримані після ракетних обстрілів ушкодження, працюють тепло- та гідроелектростанції, теплоелектроцентралі, підключилась в роботу частина "зеленої" генерації", — розповіли в компанії.

Зазначається, що темпи відновлення сповільнюють складні погодні умови, але енергетики активно працюють над відновленням живлення побутовим споживачам.

"Проте, дефіцит електроенергії в системі зберігається. Наразі це 30% від загального обсягу споживання. У зв’язку з цим в усіх областях України введені і планові, і аварійні графіки обмеження споживання", — підкреслюють в НЕК.

Громадян вкотре закликали заощаджувати е/е та нагадали, що якщо в будинку немає світла, це означає, що саме в цей момент працюють ремонтники.

Нагадаємо, Російська Федерація 23 листопада здійснила черговий ракетний обстріл об'єктів електроенергетики. Внаслідок цього в ряді регіонів запровадили екстрені відключення електроенергії. 

Зокрема, майже добу 70% столиці залишалися без світла. Крім того, через російські ракетні удари по всьому Києву призупиняли водопостачання.