НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

У Пентагоні пообіцяли, що коштів для задоволення потреб України вистачить

Сабріна Сінгх, заступниця речника Пентагону
Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу 30 серпня. Фото: скрин відео/ Білий дім

У Міністерстві оборони США володіють даними щодо обсягів фінансування допомоги України. У відомстві впевнені, що грошей для задоволення потреб України вистачить до кінця фіскального року, тобто до 30 вересня.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу.

"Ми впевнені, що у нас буде достатньо грошей, щоб задовольнити потреби України до кінця фіскального року, але, як ви знаєте, був запит на додаткову суму. І ми сподіваємося, що Конгрес затвердить додатковий пакет для України", — сказала вона.

Сінгх зауважила, що з початку повномасштабного вторгнення США посилено та на регулярній основі підтримують Україну, в тому числі і фінансово. Такі питання завжди під контролем, аби не допустити ексцесів.

Напередодні, 29 серпня США оголосили про передачу Україні нового пакету військової допомоги на суму 250 мільйонів доларів, який має надати країні підтримку на полі бою в рамках війни з Росією. 

Попереднього разу США оголошували про виділення нового пакету військової допомоги Україні 14 серпня. До цього, 25 липня повідомлялося про виділення допомоги на 400 мільйонів доларів, а 19 липня - відразу на 1,3 мільярда доларів.