Білорусь обмежила доступ до трьох районів, які межують з Україною

Білорусь обмежила доступ до трьох районів, які межують з Україною
До медзакладів Гомельської області звозили тисячі поранених росіян. Фото: "Радіо Свобода"

У межах прикордонної смуги Лоєвського, Брагинського та Хойникського районів Гомельської області запровадили тимчасове обмеження на в'їзд. Про це 21 грудня повідомило місцеве видання "Белта" з посиланням на постанову, що опублікована на Національному правовому інтернет-порталі.

У документі сказано: "Тимчасово обмежити в'їзд (вхід), тимчасове перебування та пересування у прикордонній смузі в межах Лоївського, Брагинського та Хойникського районів Гомельської області".

При цьому, запевняється, що нібито обмеження не поширюються на фізичних осіб, які прямують до прикордонної смуги для виконання службових обов'язків, до місця проживання та назад.

Також людей мають пропускати, якщо вони їдуть до близьких родичів і назад. У виняткових випадках такий дозвіл може надати голова Державного прикордонного комітету або уповноважена ним посадова особа.

Постанова набирає чинності після її офіційного опублікування, тобто з 21 грудня. Коли обмеження скасують, не уточнюється.

Білорусь зіграла ключову допоміжну роль у наступі Росії на Київ з 24 лютого. Орієнтовно, росіяни зайшли в Україну тоді, в тому числі з районів, доступ до яких наразі обмежили.

Нещодавно президента РФ Володимир Путін прилетів до Білорусі на зустріч з самопроголошеним лідером РБ Олександром Лукашенко. Але вони не ухвалили якихось критичних рішень.