Частину доходів із продажу квитків Wimbledon віддасть на потреби України

вімблдон україна росія
Організатори Вімблдонського тенісного турніру заявили, що частину зароблених на квитках коштів передадуть на потреби України. Фото:  ua.depositphotos.com

Організатори Вімблдонського тенісного турніру заявили, що частину зароблених на квитках коштів передадуть на потреби України. Про це стало відомо під час брифінгу перед початком трав’яного сезону. 

Цього року 1 фунт з кожного проданого квитка на Вімблдонський турнір перерахують на допомогу Україні. Британці розраховують зібрати близько 500 тисяч фунтів стерлінгів.

Водночас організатори пообіцяли покрити всі витрати українських тенісистів і одного члена команди на весь трав’яний сезон.

Зауважимо, що на турнірі діятиме повна заборона на російські та білоруські прапори і будь-які символи підтримки тамтешніх режимів.

Російське ТБ не зможе транслювати турнір, а медіа не отримають акредитацію.

Цього року, на відміну від 2022-го, до змагань  допустили тенісистів з Росії та Білорусі.

Нагадаємо, Мінспорту дозволило українській футбольній збірній виступати у відборі Євро-2024. Попри те, що у відборі бере участь Білорусь.

Зазначимо, українським делегаціям заборонили виступати на змаганнях, де беруть участь росіяни та білоруси.

Згідно наказу міністерства молоді і спорту України, у разі виявлення білорусів і росіян у спортивних змаганнях, українські делегації мають бути відкликані.

Крім того, спортивні федерації позбавлятимуться національного статусу, якщо їхні представники виступатимуть на турнірах з росіянами та білорусами.

У Мінспорту пояснили, що рішення про позбавлення федерації статусу національної буде ухвалюватиметься комісією, й кожен випадок буде розглядатися окремо.

Фото:  ua.depositphotos.com