До України прибув міністр оборони Естонії та оголосив про новий пакет допомоги: що він включає

До України прибув міністр оборони Естонії та оголосив про новий пакет допомоги: що він включає

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур 26 лютого прибув з офіційним візитом до Києва, де зустрівся, зокрема зі своїм українським колегою Олексієм Рєзніковим. Він також оголосив про черговий пакет військової допомоги, який передадуть Силам спеціальних операцій.

Про це повідомили очільник Міноборони України та видання ERR.

До пакета допомоги, зокрема, увійшло: автоматична зброя, пістолети, безпілотні літальні апарати, тепловізійні камери, генератори, зарядні пристрої тощо. Загалом  Естонія надала Україні військову допомогу на суму близько 400 млн євро, що становить понад 1% її ВВП.

Рєзніков також підкреслив, що Україна отримує значну допомогу від Естонію, особливо якщо врахувати можливості та ресурси цієї країни.

"Тільки уявіть - загальна сума допомоги Україні від Естонії вже перевищила 1% ВВП! Постійна підтримка в рамках "Рамштайну", гаубиці 155 мм, ініціатива "1 мільйон снарядів 155 мм для України", польові госпіталі та лікування наших воїнів - лише невеликий перелік того , що для нас робить дружня Естонія. Я в захваті від народу Естонії та їхньої підтримки", - резюмував міністр оборони України.

Крім надання допомоги Україні самостійно, Естонія також закликає союзників по ЄС та НАТО збільшувати поставки зброї ЗСУ. Нещодавно уряди країн-членів Євросоюзу отримали від Естонії пропозицію інвестувати близько $4,3 млрд, щоб разом закупити 1 мільйон боєприпасів для України, щоб ЗСУ відбили вторгнення Росії.