Готували диверсії на залізниці: у Польщі викрили шпигунську мережу РФ

прихована камера, спостереження, шпигуни
Фото: Pixabay

Польські спецслужби ліквідували шпигунську мережу, яка працювала на Росію і займалася підготовкою диверсій у Польщі. Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі затримали шістьох причетних.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє польське RMF FM.

Як повідомляє кореспондент видання, затримані є іноземцями "з-за східного кордону", які працювали на російські спецслужби. 

Польські агенти затримали їх після виявлення на важливих маршрутах і залізничних вузлах прихованих камер. Зокрема, зловмисники фіксували рух на залізничних ділянках у районі аеропорту в Ясьонці під Жешувом. Там нібито концентрується західна зброя і боєприпаси перед відправкою до України.

Камери також були встановлені в інших частинах Польщі. За даними видання, російські засланці фіксували рух і потім "зливали" зображення у мережу.  

У зв'язку з активністю диверсантів співробітники польських спецслужб та поліціянти приведені у стан підвищеної готовності. Під особливим наглядом - стратегічно важливі залізничні об'єкти Польщі, а також ключові об'єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо, за інформацією ГУР, у країнах Європи продовжує активно діяти шпигунська мережа РФ, яка намагається перешкодити постачанню західної зброї для України. Останнім часом агенти Кремля нібито зосередилася на нейтралізації шляхів постачання озброєння.