Київрада розірвала договір оренди землі з посольством Росії, — Кличко

віталій кличко, мер києва
Мер Києва Віталій Кличко під час засідання сесії Київської міської ради 20 квітня. Фото: пресслужба міськради

Київрада 20 квітня проголосувала за розірвання договору оренди землі з посольством Росії, а також звернулася до Кабінету міністрів України щодо повернення майна дипустанови у власність держави.

Про це повідомив мер Віталій Кличко.

"Я думаю, тут рішення буде одностайним. Ми і договір оренди розірвемо, і звернемось до уряду щодо повернення майна "дипустанови" російських варварів до власності української держави", – сказав Кличко на початку засідання Київської міської ради.

Будівля, де було посольство Росії в Україні. Фото: Wikipedia

Крім того, депутати планують розірвати договори оренди землі на Володимирському узвозі. Це, за словами мера, унеможливить будівництво на ньому та не допустить спотворення схилів, що входять до буферної зони Святої Софії, яка внесена до переліку спадщини ЮНЕСКО.

На тлі цього мер столиці підкреслив, що Київ розпочинає процедуру створення Меморіалу захисників України. Загальна площа Національного військового меморіального кладовища сягне майже 100 гектарів. За його створення відповідає держава і місце визначив уряд.

Нагадаємо, 23 лютого 2022 року над будівлею, де розміщювалося російське посольство у Києві, спустили прапори. Того ж дня дипустанова перестала працювати. 24 лютого, після повномасштабного вторгнення російських військ Україна розірвала дипломатичні відносини із Російською Федерацією.