Кулеба закликав партнерів прискорити поставки Україні сучасних систем ППО та ПРО

Кулеба закликав партнерів прискорити поставки Україні сучасних систем ППО та ПРО

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після обстрілу Запоріжжя звернувся до закордонних партнерів України з закликом прискорити поставки сучасних систем протиракетної та протиповітряної оборони. Відповідний допис міністр опублікував в Twitter.

"Росія продовжує ракетний терор проти Запоріжжя. За ніч 12 ударів по житлових будинках, щонайменше 12 убитих і ще більше поранених. Україна потребує більше сучасних систем протиповітряної та протиракетної оборони, щоб рятувати невинні життя. Закликаю партнерів прискорити поставки", - написав Кулеба.

Нагадаємо, в ніч на 9 жовтня російські військові обстріляли Запоріжжя.  За попередніми даними, 5 приватних будинків зруйновано та близько 40 – постраждало. Секретар запорізької міської ради Анатолій Куртєв заявив, що внаслідок обстрілів загинуло 17 осіб пізніше в СБУ заявили про 12 загиблих.

В процесі обстрілів росіяни використовували авіацію, ракети, безпілотники та іранські дрони-камікадзе. По місту було випущено 16 ракет.

Президент Володимир Зеленський відреагував на нічний обстріл Запоріжжя та назвав ці дії російських окупантів "абсолютною підлістю" та "абсолютним злом".