Німеччина передала Україні чергову партію військової допомоги

Німеччина передала Україні чергову партію військової допомоги
Снаряди 155-мм калібру. Фото: Вікіпедія

1 грудня Німеччина передала до України новий пакет військової допомоги. До пакету увійшли 3 840 снарядів 155-мм калібру, 250 укомплектованих наборів для здійснення підривних робіт, 725 лазерних далекомірів та інше.

Про це йдеться на сайті уряду ФРН.

Згідно зі списком, Україна ще отримала два авто для захисту кордону, одну мобільну антенно-щоглову систему та п'ять систем виявлення дронів.

Також у пакет увійшли:

  • чотири тягачі 8x8 HX81,
  • 4 напівпричепи, 
  • 8 вантажівок моделі Zetros, три транспортні засоби (вантажівки, мікроавтобуси, всюдиходи),
  • 15 високоточних снайперських гвинтівок HLR 338 з боєзапасом 60 000 патронів.

Українські бійці завершили навчання на Patriot

Додамо, що сьогодні у Берліні повідомили про завершення курсу підготовки ще 70 військовослужбовців ЗСУ - операторів ЗРК Patriot. Відтепер українські військові зможуть самостійно працювати з цим комплексом, відзвітували в Бундесвері.

Це вже друга група українських військових, яку підготував Бундесвер. Курс підготовки тривав більш ніж шість тижнів, на одній з баз військово-повітряних сил (ВПС) у Німеччині, 

За словами генерал-лейтенанта Андреаса Марлова, було досягнуто такого рівня компетенції персоналу, який дозволить українцям самостійно працювати з цим зенітним ракетним комплексом і, відповідно, виконувати завдання протиповітряної оборони. 

Нагадаємо, в кінці листопада Німеччина оголосила про пакет військової допомоги Україні на €1,3 мільярда, який включає чотири ракетні системи IRIS-T.