Rheinmetall відправляє Україні автоматизовані розвідувальні системи

Rheinmetall, поставки зброї, SurveilSPIRE
Німецький машинобудівний та зброєбудівний концерн Rheinmetall зі штаб-квартирою у Дюссельдорфі. Фото: сайт Rheinmetall

Німецький концерн Rheinmetall розпочав поставку в Україну автоматизованих систем розвідки SurveilSPIRE. Про це стало відомо із пресрелізу компанії

“На замовлення уряду Німеччини Rheinmetall постачає в Україну автоматизовані системи розвідки. Вони в основному використовуються для моніторингу великих ділянок місцевості з якомога меншою кількістю персоналу”, - йдеться у заяві. 

Системи SurveilSPIRE складаються з мобільних спостережних пунктів, обладнаних камерами денного та нічного огляду, невеликих дронів з автопілотом і системи управління. У комплект поставки також входять транспортні засоби. 

Системи можна легко доставити на причепі, а при складанні пункту спостереження потрібно три особи. Для передачі зображень використовуються мережі 4G і Starlink. Для підвищення автономності SurveilSPIRE її механізми використовують сонячну енергію.

Доставка обладнання уже почалася. Точна сума контракту не розголошується, але відомо, що вона перевищує 10 мільйонів євро.

Нагадаємо, Rheinmetall – один із найбільших виробників військової техніки і зброї в Німеччині та Європі. Серед іншого, концерн виробляє та модернізує танки, виготовляє снаряди та інші товари оборонного призначення. Наприкінці січня у Rheinmetall заявили про готовність збільшити виробництво танкових і артилерійських боєприпасів, щоб задовольнити високий попит на них в Україні. Крім того, компанія може почати виробництво РСЗВ HIMARS.