Росію потрібно відрізати від Криму та змусити до "жесту доброї волі", - розвідка

Росію потрібно відрізати від Криму та змусити до "жесту доброї волі", - розвідка
Крим є вирішальним для цієї війни. Фото: Depositphotos

Доки Росія окупує Кримський півострів, Україна не буде захищеною. Ворога потрібно відрізати від Криму — зробити так, аби Росія не змогла використовувати тимчасово окупований півострів у воєнних цілях і, зрештою, здійснила так званий "кримський жест доброї волі.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Таку думку виданню АрміяInform висловив представник ГУР МО України Андрій Черняк, коментуючи ідею колишнього командувача армії США у Європі Бена Годжеса ізолювати Крим від Росії.

"Я вважаю, що Крим є вирішальним для цієї війни. Доки росія окупує Кримський півострів, Україна не буде захищеною. Якщо ви подивитесь на карту, то Крим з російськими військами нагадує кинджал, спрямований в живіт України", - заявив Бен Годжес  під час експертного  інтерв’ю "Spirit of America".

 Представник ГУР МО України погодився з оцінками Бена Годжеса, відзначивши його значну підтримку України.

"Безумовно, ворога потрібно відрізати від Криму — зробити так, аби Росія не змогла використовувати тимчасово окупований півострів у воєнних цілях і, зрештою, здійснила так званий "кримський жест доброї волі", — пояснив Черняк. 

За його словами, Україна не припиняє вживати відповідних заходів на кримському напрямку, про що, зокрема, свідчать нещодавні події на території півострова.

"Кілометрові затори на незаконно зведеному мосту з Керчі до Росії  — це правильна реакція. ГУР МО України наполегливо рекомендує покинути окупований Крим, поки така опція ще є", — підсумував представник військової розвідки України.

Нагадаємо, кілька днів тому вказівку готуватися до евакуації отримало і керівництво представництв російських державних компаній на тимчасово окупованому півострові Крим.

Також окупаційна влада Криму направила повідомлення районним владам готувати укриття на випадок виникнення “загроз”. Зокрема, відповідні роботи проводили в Алупці.

Джерело фото: ua.depositphotos.com