Ситуація на кордоні в Чернігівській області повністю контрольована, — ОК "Північ"

Ситуація на кордоні в Чернігівській області повністю контрольована, — ОК "Північ"

Ситуація на ділянці державного кордону в Чернігівській області станом на зараз повністю контрольована. Збройні сили України готові до будь-якого розвитку подій, повідомили в Оперативному командуванні "Північ".

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"В прокордонні регіону ситуація також під повним контролем ДПСУ, ЗСУ та НГУ, змін не зазнала. Проривів чи наступальних дій з боку території білорусі та росії не зафіксовано", зазначили в ОК.

При цьому військові закликаються всіх мешканців Чернігівської області бути в укриттях під час повітряної тривоги.

Зазначимо, що під час масованих ракетних атак по Україні 10 жовтня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та лідер країни-агресора РФ Володимир Путін домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ на західних кордонах "Союзної держави".

Напередодні цього Лукашенко відкрито заявив, що його країна бере участь у війні РФ проти України на стороні росіян. Але, за його словами, нібито білоруські військові в бойових діях не задіяні. 

Проте, за інформацією ГУР, Путін тисне на Лукашенко, щоб втягнути Білорусь у відкриту війну з Україною. Відомо, що біля українського кордону зосереджено 6 батальйонів. Це і механізовані батальйони, це і батальйони повітрянодесантних військ так званого командування сил спеціальних операцій.