Стефанчук розраховує на підтримку Словаччини вступу України до ЄС

словаччина, голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, євроінтеграція, голова Національної Ради Словацької Республіки Борис Коллар
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та голова Національної Ради Словацької Республіки Борис Коллар. Фото: Facebook Ruslan Stefanchuk

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розраховує на підтримку Словаччиною подальшої євроінтеграції України. Про це він повідомив у Facebook за підсумками зустрічі з головою Національної Ради Словаччини Борисом Колларом.

"Словаччина підтримала надання Україні статусу кандидата на набуття членства в ЄС. Розраховую, що такою ж буде підтримка подальшої європейської інтеграції України", —зазначив він.

Стефанчук провів переговори зі словацьким колегою. Фото: Facebook Ruslan Stefanchuk

Стефанчук під час переговорів наголосив, що ще однією стратегічною метою України є членство в НАТО і українцям важлива підтримка Словаччини.

Голова Національної Ради Словацької Республіки Борис Коллар. Фото: Facebook Ruslan Stefanchuk

"Детально зупинилися на питанні спецтрибуналу. Парламент Словаччини ухвалив постанову, що підтримує його створення. Сьогодні почув від колеги тверду позицію: Росія — країна-агресор, яка має бути покарана і має відшкодувати всі збитки, нанесені Україні", — резюмував голова ВРУ.

Нагадаємо, у ЄС заявили, що країни Євросоюзу можуть почати обговорення перспективи початку переговорів про вступ України та Молдови до євроспільноти на майбутньому зимовому саміті, який пройде в грудні.