В ОП прокоментували нічну атаку дронів на Москву: війна скоро остаточно перейде на територію РФ

подоляк, москва, дрон
Наслідки атаки дронів на Москву. Фото: Telegram-канал Олексія Гончаренка

Жителі Москви прискорено звикають до повноцінної війни. Далі Росію чекає ще більше невстановлених дронів.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Москва прискорено звикає до повноцінної війни, яка скоро остаточно перейде на територію «авторів війни», щоб зібрати з них усі борги", - зазначив він.

За його словами, все, що далі буде відбуватися в Росії, – це об'єктивний історичний процес. 

"Більше невстановлених дронів, більше розвалу, більше громадянських конфліктів, більше війни", - додав Подоляк.

Атаки безпілотників на Москву: хронологія подій

В ніч на 1 серпня у Москві лунали вибухи. З'ясувалося, що місто знову атакували безпілотники. Удар знову припав по будівлі комплексу "Москва-Сіті" в центрі столиці Росії, де розташоване Міністерство економічного розвитку РФ.

Зазначимо, що Москва й Московська область, деякі інші регіони Центральної Росії, а також окупований нею Кримський півострів вже неодноразово зазнавали ударів дронів. Найбільш знаковий випадок стався 3 травня: тоді безпілотник атакував купол Сенатського палацу Кремля. Влада РФ заявляла, що розцінює це як сплановану терористичну акцію з боку України та замах на президента країни-агресорки Володимира Путіна.

Президент Володимир Зеленський тоді заявив, що Україна не атакує Путіна чи Москву, а бореться на своїй території. Аналітики американського Інституту вивчення війни зазначали, що подія могла бути інсценуванням.

Вибухи в Москві та регіоні лунали, зокрема, й 30 травня. А 21 червня російські ЗМІ повідомляли, що два дрони вибухнули біля військової частини в Підмосков'ї. Масова атака дронів сталася й 4 липня – за даними росіян, тоді на території Нової Москви та Підмосков'я впали п'ять ударних безпілотників. Також 24 липня було нанесено удари по двох нежитлових будівлях у Москві. Повідомлялося, що поряд із ними розташовані об'єкти Головного управління Генштабу ЗС РФ.

Вночі 30 липня у Москві також лунали вибухи. Там постраждала будівля, у якій розташовані Міністерство цифрового розвитку, зв'язку та масових комунікацій, Міністерство промисловості та торгівлі й Міністерство економічного розвитку РФ.

Зеленський після цього натякнув, що вважає закономірним застосування ударних дронів на території Росії. За його словами, поступово війна повертається на територію Росії – до її символічних центрів і військових баз, і це "неминучий, природний та абсолютно справедливий процес".