Зеленський про результати чергового "Рамштайну": Частину домовленостей залишимо за зачиненими дверима

Зеленський про результати чергового "Рамштайну": Частину домовленостей залишимо за зачиненими дверима
Володимир Зеленський. Фото: пресслужба президента

Президент Володимир Зеленський зазначає, що за результатами засідання 14 лютого Контактної групи з питань оборони України у складі 54 країн вдалося досягнути домовленостей про збільшення постачання Україні озброєнь, однак частину домовленостей варто зберегти в секреті. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

"Підтверджено партнерами більше ППО. Підтверджено більше танків. Підтверджено більше артилерії та снарядів. Підтверджено більше навчання наших військових Звичайно, далеко не все про "Рамштайн" можна повідомляти публічно. Значну частину домовленостей і дискусій варто залишити за зачиненими дверима засідання Контактної групи", - зазначив глава держави.

При цьому президент висловив впевненість, що "базові тенденції залишаються незмінними" і Україна й партнери разом роблять усе, "щоб держава-терорист програла і щоб це сталося швидше".

"Ми бачимо зараз, що Кремль намагається вичавити з Росії весь можливий потенціал агресії. Вони поспішають. Бо знають, що світ все одно сильніший, але потребує часу, щоб згуртувати свою силу. Тому швидкість – це дуже важливо. Швидкість в усьому. В ухваленні рішень. В реалізації рішень. У постачанні. У навчанні. Швидкість рятує життя людей, швидкість повертає безпеку", - підкреслив він.

Зеленський подякував всім партнерам України, які усвідомлюють, що швидкість в цих питаннях є важливою. Крім того, він зазначив, що зустрівся у вівторок з міністром закордонних справ Канади Мелані Жолі, яка перебувала з візитом в Україні, і теж обговорював питання оборонної підтримки України.

"Тематика нашої розмови була теж, можна сказати, "рамштайнова". Передусім – оборонна підтримка, нова зброя для України, нові санкції проти Росії. Подякував Канаді за вже надану підтримку. І ми доволі детально з пані міністром обговорили, що зараз потрібно, щоб продовжити витісняти окупанта з української землі", - заявив президент.

Стосовно ж ситуації на передовій Зеленський знову підкреслив, що вона, особливо на Донеччині та Луганщині, залишається вкрай тяжкою і це "буквально бої за кожен метр української землі".

"Маємо розуміти значення цих боїв. Кожен метр, виграний там, – це захист усієї нашої держави. Кожен день, який наші герої вистояли в Бахмуті, у Вугледарі, у Мар’їнці та інших містах і громадах Донбасу, – це скорочення російської агресії на тижні. Саме там зараз відбувається безпрецедентне знищення російського потенціалу", - пояснив він.

За словами глави держави, усе, що ворог втратить на Донбасі, він уже не зможе відновити, і йдеться саме про той потенціал російської агресії, від якого керівництво РФ очікувало знищення всієї України.