Зеленський замінив свого представника у КСУ

Зеленський замінив свого представника у КСУ
Володимир Зеленський. Фото: пресслужба президента

Президент Володимир Зеленський увільнив депутата Верховної Ради від "Слуги народу" Федора Веніславського від виконання обов'язків представника президента у Конституційному суді.

Про це йдеться в указі глави держави №644 від 12 вересня. При цьому наступним же указом №645 він призначив Веніславського представником президента у Раді.

В свою чергу, указом №646 Зеленський призначив представляти свої інтереси у КС Сергія Дембовського. Зазначимо, що щещодавно повідомлялося, що він є серед позаштатних радників керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Відомо, що Дембовський народився в 1966 році в Умані Черкаської області, в 1991 році закінчив Харківський юридичний інститут. З 1993 року працював суддею Уманського міського суду. В 2011-2017 роках був суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, але при ліквідації його та створенні структури нового Верховного суду не увійшов до його складу, хоча брав участь у конкурсі на посаду у Касаційному кримінальному суді ВС.

Нагадаємо також, що раніше представником президента в Раді був Руслан Стефанчук, що займав посаду першого віце-спікера. Його було увільнено ще 6 жовтня 2021 року. Вже 8 жовтня парламент обрав його новим головою замість Дмитра Разумкова.