НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Суд скасував арешт усіх ТРК групи Arricano в Україні

Суд скасував арешт усіх ТРК групи Arricano в Україні
Фото: arricano.com

29 серпня 2024 року слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва скасував арешт трьох торгових розважальних комплексів групи Arricano в Україні: “Сонячна Галерея” у Кривому Розі, CITY MALL у Запоріжжі та "Проспект" у Києві.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Згідно з повідомленням на сайті компанії Arricano, раніше вже був скасований арешт ТРК "РайON" у Києві.

Адвокати Arricano довели суду безпідставність арештів та відсутність потреби в їх подальшому застосуванні.

"Рішення суду про скасування арештів – це перемога, в першу чергу, здорового глузду та справедливості. Ми завжди казали, що звинувачення, які висували правоохоронці щодо Arricano, є абсурдними і, що спроби заблокувати роботу ТРК шкодять, в першу чергу, репутації бізнес клімату держави. Відтак, своєю наполегливою та послідовною позицією ми змусили суд звернути увагу на наші аргументи, докази та очевидні факти, що нарешті призвело до прийняття судом законних рішень" – повідомив директор Arricano Real Estate PLC Маргус Курм. 

Однак, Курм також не виключив можливість посилення тиску з боку правоохоронців і спроб відновлення процесу захоплення.

Водночас, наступним етапом процесу стане розгляд апеляції прокурора на ухвалу про скасування арешту ТРК «РайON», який відбудеться 5 вересня 2024 року.

"З юридичної точки зору варто зазначити, що така апеляція і розгляд порушують кримінально-процесуальне законодавство та правову позицію  Об’єднаної палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду (постанова від 20 травня 2024 року у справі №712/191/23), згідно з якою ухвали слідчого судді про повне або часткове скасування арешту майна, постановлені в порядку ст. 174 КПК (за клопотанням власника такого майна), апеляційному оскарженню не підлягають", - додали у  Arricano.

Arricano заявила про блокування діяльності торговельних центрів CITY MALL у Запоріжжі та "РайON" у Києві

Нагадаємо, у липні компанія Arricano Real Estate PLC повідомила про блокування роботи своїх торговельних центрів у Києві та Запоріжжі.

Це сталося після того, як 17 червня 2024 року слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва наклав арешт на рахунки компаній, які управляють цими торговельними центрами.

Arricano зазначає, що ці судові рішення фактично призвели до блокування господарської діяльності компаній, що ускладнило сплату податків і виконання кредитних зобов'язань. 

Компанія вважає ці рішення упередженими і підозрює, що їх прийняття могло бути частиною рейдерської атаки. Крім того, повідомлялось що Arricano планує повідомити про ці дії відповідні дипломатичні відомства ЄС та бізнес-асоціації.

Про Arricano Real Estate PLC 

Компанія Arricano Real Estate PLC володіє чотирма торгово-розважальними центрами у Києві (ТРЦ "Проспект" і "РaйОN"), Запоріжжі (ТРК City Mall) та Кривому Розі (ТРК "Сонячна Галерея"). Разом з тим, вона є однією з найбільших за оборотом мереж ТРЦ в Україні.

Крім того, Arricano будує три об’єкти нерухомості та планує додаткові інвестиції в економіку України, незважаючи на війну.

Акції Arricano було розміщено на Лондонській фондовій біржі у 2013 році та виключено з лістингу через війну у 2023 році. Arricano залучав іноземні інвестиції від різних авторитетних міжнародних інвестиційних банків, включаючи Goldman Sachs і клієнтів Morgan Stanley.

Раніше повідомлялося, що суд вирішив передати в управління АРМА два ТРЦ компанії – "City Mall" у Запоріжжі й "Сонячна Галерея" у Кривому Розі.

У березні Arricano Real Estate PLC та Dragon Capital досягли домовленості, згідно з якою Arricano викуповує свої акції у Dragon Capital.