Детектива столичного управління БЕБ піймали на "кришуванні" грального бізнесу (ФОТО)

Детектива столичного управління БЕБ піймали на "кришуванні" грального бізнесу (ФОТО)
Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань за сприяння внутрішньої безпеки Бюро економічної безпеки затримали детектива територіального управління БЕБ у Києві. Як ідеться у повідомленні ДБР, той за неправомірну винагороду прикривав гральний бізнес.

За даними слідства, організована злочинна група під виглядом проведення лотереї відкривала нелегальні ігрові зали на території Києва.

Під час розслідування працівники ДБР вийшли на детектива БЕБ, який за винагороду у 1,2 тисячі доларів на місяць "консультував" зловмисників щодо забезпечення безперешкодної діяльності. До цього він працював у іншому правоохоронному органі, де саме і займався протидією незаконному гральному бізнесу, а потім вирішив перенести "підробіток" на нову роботу.

Працівники ДБР затримали детектива на гарячому під час отримання чергової місячної плати в зазначаному розмірі. Йому повідомлено про підозру в одержанні хабаря та бездіяльності працівника правоохоронного органу щодо незаконної діяльності з організації або проведення азартних ігор і лотерей (частина 3 статті 368 та частина 1 статті 365-3 Кримінального кодексу).

Також проведено 13 обшуків за адресами проживання фігурантів та об’єктів незаконних гральних закладів у Києві. Працівники ДБР вилучили багато готівки, чорнові записи та комп’ютерну техніку.

В свою чергу саме БЕБ повідомляє, що через затримання підлеглого вже відсторонено від виконання обов’язків керівника управління бюро в Києві та Київській області, наказ про що підписав директор БЕБ Вадим Мельник.

При цьому у відомстві підкреслюють, що хоча затриманий і "консультував" організаторів мережі, жодного відношення до розслідування злочинів у гральній сфері під час роботи в БЕБ він не мав.

Співробітники центрального апарату БЕБ проводять за даним фактом службове розслідування: перевіряється діяльність керівництва згадуваного теруправління.

Нагадаємо також, що напередодні ДБР затримало колишнього начальника митного поста "Чорноморськ-порт" Одеської митниці, викритого на вимаганні та отриманні хабарів за неперешкоджання експорту зернових.