НБУ курс:

USD

41,22

-0,00

EUR

45,52

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,48

41,40

EUR

45,85

45,67

Компанія Microsoft оновила "Блокнот", вперше за 40 років додавши до нього нові функції

Компанія Microsoft оновила "Блокнот", вперше за 40 років додавши до нього нові функції
Фото: ua.depositphotos.com

Компанія Microsoft впроваджує перевірку орфографії та автозаміну для свого додатка "Блокнот" у Windows 11 - більш ніж через 40 років після того, як текстовий редактор був уперше представлений у Windows у 1983 році. 

Про це повідомляє The Verge.

Зазначається, що Microsoft почала тестувати обидві функції у березні, а днями включила їх для всіх користувачів Windows 11.

Як працюють нововведення

Функція перевірки орфографії у "Блокноті" майже ідентична тому, як Word чи Edge виділяють слова з помилками червоним підкресленням. Мається на увазі "майже так само", тому що, якщо клацнути правою кнопкою миші на слово з помилкою в "Блокноті", підменю орфографії не розкривається автоматично, як це відбувається у Microsoft Word – необхідно натиснути ще раз, щоб побачити список правильних написань.

Також в "Блокноті" для Windows 11 можна увімкнути або вимкнути перевірку орфографії в залежності від типу файлу. Перевірка орфографії також автоматично вимикається у файлах журналів та інших типах файлів, пов'язаних із кодуванням.

Крім того, Microsoft додала в "Блокнот" автозаміну, що означає, що друкарські помилки автоматично виправляються при включеній перевірці орфографії. Втім, автозаміну можна також вимкнути в налаштуваннях "Блокнота".

Нагадаємо, корпорація Microsoft оголосила, що їх новий штучний інтелект Copilot незабаром буде інтегрований безпосередньо в комп'ютери користувачів і зможе працювати не лише через інтернет.

Також повідомлялося, що Microsoft запустила оновлення для Windows 11, що дозволить користувачам використовувати свої Android пристрої, як то смартфони та планшети, в якості вебкамери для ПК.

У Microsoft розповіли про нову функцію Generative Magic Erase на основі штучного інтелекту, яка з’являється у Windows 10 та 11. Вона дозволить значно простіше редагувати зображення в програмі Photos, яка є стандартною в операційній системі Windows.

Фото: ua.depositphotos.com