НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,65

41,55

EUR

46,50

46,35

Rakuten Viber в Україні став резидентом Дія.City

Rakuten Viber
Фото: пресслужба Rakuten Viber

Українське представництво Rakuten Viber, одного з найпопулярніших месенджерів серед українців, стало резидентом правового режиму Дія.City. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

 Про це повідомляє пресслужба Rakuten Viber.

Зазначається, що раніше у 2024 році компанія Rakuten, японська власниця популярного месенджера, повідомила про рішення приєднатись до Дія.City, разом із відкриттям офісу в Києві.

“Rakuten Viber бере активну участь у розвитку української цифрової екосистеми, і має намір і надалі залишатися її невіддільною частиною. Дія.City створює для цього всі можливості”, — коментує вступ до Дія.City Ілля Бошняков, регіональний директор Rakuten Viber в Україні.

Нагадаємо, що станом на 2024 рік Rakuten Viber користується 98% українців зі смартфонами. З початку року команда запустила низку нових функцій і продуктів, серед яких: бізнес-дзвінки у месенджері, папки для чатів, ідентифікація вхідних дзвінків, Стислий виклад чату на основі ШІ та інші. 

Що таке "Дія.City"

"Дія.City" є правовим та податковим простором, створеним за сприянн розвитку ІТ-бізнесу в Україні. Проєкт був запущений 8 лютого 2022 року за ініціативи Мінцифри та за участі представників ІТ-індустрії. У межах простору діє комплекс податкових та правових стимулів для розвитку технологічного потенціалу України.

У квітні 2022 року уряд дозволив доєднатися до "Дія.City" технологічним компаніям, пов’язаним з виробництвом продуктів для використання в оборонній, промисловій та побутовій сферах, міжнародними платіжними системами та хмарними рішеннями.

Раніше повідомлялося про приєднання до цього режму IT-"дочки" мобільного оператора "Vodafone Україна", електронної платіжної системи EasyPay, консалтингової та інжинірингової IT-платформи Avenga, а також стартапу з покращення зображень Let's Enhance.