Українці зможуть безоплатно опанувати блокчейн

Українці зможуть безоплатно опанувати блокчейн

Міністерство цифрової трансформації запускає безоплатний  базовий курс із криптограмотності для українців.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Вже кілька років команда Мінцифри активно працює над запуском ринку віртуальних активів. Це стане потужним стимулом для розвитку цифрової економіки. І готовність українського суспільства до цього грає важливу роль. Наша мета — навчити українців грамотно використовувати криптоактиви", - зазначив Федоров.

За його словами, програму розробили експерти форсайту «Віртуальні активи 2030». Вона передбачає навчання у форматі тренажера:

  • 100 годин теорії та практики;
  •  робота над реальними кейсами на наявних платформах; 
  •  два формати: самостійне навчання та як факультатив у ЗВО.

"Працюючи над реальними кейсами в різних екосистемах, дізнаєтеся, що таке крипта та як нею користуватися. А головне — які можливості для бізнесу та людей це відкриває", - підкреслив міністр.

Програма стартує в лютому. Курс буде опублікован на порталі "Дія.Цифрова освіта".

Для попередньої реєстрації  треба заповнити форму за цим посиланням.

Курс реалізується у співпраці з найбільшою європейською криптобіржею з України WhiteBIT, Filecoin Foundation for the Decentralized Web, а також Аtlаntіs.wоrld.

Нагадаємо, криптовалютна біржа WhiteBIT та оператор мобільного зв'язку lifecell дали можливість користувачам мати доступ до сервісів платформи криптобіржі навіть в умовах відсутності інтернет-з’єднання та з кнопкового телефону. Для цього об'єднали блокчейн-екосистему з комунікаційними послугами.

Нещодавно також світова криптобіржа та блокчейн-екосистема Binance оголосила про початок співробітництва із мобільним оператором “Київстар”. У межах цього партнерства користувачі "Київстар", які цікавляться інноваціями, блокчейном, інвестиціями та фінансовими продуктами, отримають доступ до широкого кола криптовалютних можливостей.

Крім того, криптобіржу Binance інтегрували в мобільний застосунок "Дія". Це дозволить користувачам проходити верифікацію за декілька хвилин.