НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Названо найпопулярніші пункти пропуску для перетину кордону автобусами

Названо найпопулярніші пункти пропуску для перетину кордону автобусами
Фото: УНІАН

На порталі data.gov.ua опубліковано набір відкритих даних про перетин кордону автобусами в системі “єЧерга” за серпень 2024 року. За цей час у системі було зафіксовано майже 16 тисяч перетинів на 28 міжнародних пунктах пропуску.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.

Зазначається, що на 20 з пунктів пропуску працює слотований варіант черг, де перевізники можуть заздалегідь бронювати час перетину кордону.

Ще на 8 пунктах пропуску діє динамічна черга за принципом "реєструйся і їдь" без можливості обрати часовий проміжок для перетину кордону.

Найпопулярніші маршрути

Також в Мінінфраструктури назвали найпопулярніші маршрути:

1. Київ-Кишинів — 168 перетинів

2.Чернівці-Варшава — 153 перетини

3.Херсон-Щецин — 148 перетинів

За даними відомства, пунктами пропуску-лідерами стали  "Шегині-Медика", "Рава-Руська-Хребенне" та  "Ягодин-Дорогуськ" на кордоні з Польшею.

"єЧерга" для автобусів

Нагадаємо, у серпні 2023 року послуга "єЧерга" була масштабована на автобуси.

Вже 21 серпня проєкт "єЧерга" для пасажирських автобусів було масштабовано на шість пунктів пропуску.

А 8 лютого 2024 року доступ до електронної черги для перетину кордону автобусами поширили на всі контрольно-пропускні пункти з Євросоюзом та Молдовою.

На першому етапі головна мета запровадження цього інструменту – створення актуальної мережі регулярних маршрутів, які виконуються, та аналіз навантаження на кордон загалом та окремі пункти пропуски.

На основі отриманих даних на другому етапі реалізації послуги кожен автобус (регулярний та нерегулярний) може обрати час перетину кордону.