Вперше з 1998 року: почав працювати збудований з нуля пункт пропуску на кордоні з Румунією

Вперше з 1998 року: почав працювати збудований з нуля пункт пропуску на кордоні з Румунією

З 10 жовтня на українсько-румунському кордоні починає працювати пункт пропуску "Красноїльськ — Вікову де Сус", що став першим з 1998 року пунктом пропуску, збудованим з нуля. Про це повідомив прем'єр міністр Денис Шмигаль, який відкрив його спільно з прем'єр-міністром Румунії Ніколає Чуке.

"Після 24 лютого західний напрямок став ключовим для України. Тому розширення його пропускної здатності є одним із пріоритетних завдань для нашого уряду", — зазначив прем'єр, додавши, що в подальшому будуть запускати нові інші пункти пропуску з Румунією.

Як розповів керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, "Красноїльськ" зможе на добу пропускати 2000 громадян, 10 автобусів та 490 автомобілів. Зараз українська і румунська сторони обговорюють питання, щодо створення необхідних інфраструктурних умов для автомобільного сполучення, у тому числі вантажного, понад 3,5 т. В подальшому цей ПП стане повноцінним вантажним пунктом пропуску.

"Початок роботи цього ПП – це не лише полегшення перетину кордону для громадян України та додаткові робочі місця, а й можливість розвантажити єдиний на Буковині ПП на кордоні з Румунією – Порубне, де черга з вантажівок інколи могла сягати десятків кілометрів", - зазначив Тимошенко.

Як раніше розповідали в Мінінфраструктури, домовленість про зведення пункту пропуску "Красноїльськ – Вікову де Сус" було досягнуто ще 2015 року. Фактично ж будівництво відбувалось цього року в рамках проєкту "Відкритий кордон" який був ініційований президентом України Володимиром Зеленським та президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Нагадаємо також, що завершуються роботи з облаштування ділянки дороги Нижанковичі – Дрогобич – Стрий, яка веде до нового пункту пропуску "Нижанковичі – Мальховіце" на кордоні України та Польщі.