НБУ курс:

USD

41,19

+0,02

EUR

45,13

--0,12

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,70

45,56

Українським перевізникам стали доступні турецькі дозволи на перевезення

Українським перевізникам стали доступні турецькі дозволи на перевезення
Фото: Freepik

Україна отримала 1000 дозволів на вантажні перевезення від Туреччини. Ці дозволи дають можливість українським компаніям виконувати перевезення з третіх країн до Туреччини або з Туреччини до третіх країн.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій.

Зазначається, що дозволи на перевезення в/з третіх країн доступні до замовлення на сайті Укртрансбезпеки та відповідно до отримання на пунктах видачі дозволів в регіонах.

У відомстві наголошують, що така кількість дозволів дасть можливість покрити потребу до кінця поточного року.

"Двосторонні та транзитні перевезення між Україною та Туреччиною вітчизняні перевізники і надалі можуть виконувати без дозволів завдяки лібералізації вантажних перевезень між двома країнами", - йдеться й повідомленні міністерства.

Там нагадують, що на початку 2024 року Міністерство розвитку громад та територій домовилось із Міністерством транспорту та інфраструктури Туреччини про збільшення квоти дозволів на перевезення в/з третіх країн на 40% – до 3500. З них 2500 українські перевізники вже використали.

Також Україна та Туреччина досягли важливої домовленості щодо продовження лібералізації вантажних перевезень, відомої як "транспортний безвіз".

Наразі українським перевізникам доступний «транспортний безвіз» з 37 державами, включно із країнами Євросоюзу.

За останній рік Україні вдалось домовитись про таку можливість з  Північною Македонією, Норвегією та продовжити відповідну угоду з Молдовою, Грузією та Чорногорією.